Kind speelt met bladeren
spelende kinderen
Dagopvang van 0 tot 4 jaar

Paardrijden Hollandsche Manege Amsterdam

manege

We hebben een unieke samenwerking met de Hollandsche Manege, het levend paardenmuseum midden in het centrum van Amsterdam. Kinderopvang Kelsey vindt dat paardrijden goed is voor kinderen. Door paardrijden worden kinderen weerbaarder en sterker. Want paardrijden helpt kinderen om naar zichzelf te leren luisteren en voor zichzelf op te komen. Paardrijden is namelijk soms best spannend. Kinderen zullen dan een keuze moeten maken of ze iets al wel of niet durven en uitdagingen aan leren gaan. En ze leren in te schatten of ze risico’s kunnen nemen. Als het dan lukt om een pony te berijden kan dat een kind veel zelfvertrouwen geven.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen al deze vaardigheden al vroeg ontwikkelen. Om daar in de rest van hun leven de vruchten van te kunnen plukken. Dat geldt ook voor de controle over het eigen lichaam, die ze door paardendressuur krijgen.

Paardrijden kan ook helpen om zelfreflectie te ontwikkelen. Want een pony reageert er direct op als je even niet lekker in je vel zit. En met hulp van goede instructeurs kan dit een spiegel worden tijdens het opgroeien van uw kind. Paarden zijn eigenlijk heel mindfull. Ze leven in het hier en nu. En zijn niet bezig met wat niet goed is of wat beter kan. Ze zorgen ervoor dat jouw kind even uit zijn hoofd is en alleen maar, heel intens, aanwezig is in het nu.

Ook is paardrijden een teamsport. Door samen te werken met hun paard, de instructeur en de anderen in de groepsles, leren kinderen al vroeg wat het werken in een team betekent. Om met een paard samen te kunnen werken is het nodig om goed te kunnen luisteren, te kijken en te voelen. Zorgen voor een dier helpt kinderen bovendien om zelfstandig te worden en doet daarnaast een beroep op hun empathische vermogen. Het gevoel voor je paard is een hele mooie en diepe ervaring voor een kind.

Al met al genoeg redenen voor Kinderopvang Kelsey om op de naschoolse opvang paardrijden aan te bieden.Twee keer per week kunnen we daar, met aparte groepjes kinderen, vanaf 6 jaar en ouder, komen paardrijden. Het kan zijn dat uw kind jonger is dan 6 jaar en al wat vaardigheden heeft ontwikkeld om paard te kunnen rijden in een groep. Uiteraard kunnen we dit bespreken met de instructeur, die kan inschatten in hoeverre uw kind al aan de groepslessen mee kan doen.

De kinderen krijgen echt dressuurles. Dat betekent dat uw kind elke dinsdag of donderdag op hetzelfde tijdstip en met dezelfde instructeur in groepsverband les krijgt. Ouders dienen zelf voor de verplichte kleding en accessoires te zorgen. Zie onderaan de pagina. Zonder deze vereiste spulletjes worden kinderen niet toegelaten op de les. Kinderopvang Kelsey moet zich aan deze voorschriften houden en zal hier streng op controleren.

Waar: De Hollandsche Manege (Overtoom Amsterdam)
Afstand: 20 minuten
Wanneer: dinsdag en donderdag van 16:00 tot 17:30 uur
Aantal kinderen: 16 (max. 8 per keer)
Kleding verplicht:  cap, body protector, paardrij-laarzen en zweep
Vervoer: elektrische Stint

Share This