Kind speelt met bladeren
spelende kinderen
Dagopvang van 0 tot 4 jaar

Atletiek

atletiek

Kinderopvang Kelsey vindt dat kinderen moeten sporten omdat het gezond is. Vanuit onze naschoolse opvang kan uw kind op vaste middagen atletiektrainingen in het Olympisch Stadion volgen. Het leuke van atletiek is dat het veelzijdig is en geschikt is voor oud en jong!

Atletiek werd 1000 jaar voor Christus al beoefend en is daarom een van de oudste sporten. Het is ondertussen wel wat veranderd maar de basiselementen vinden we er nog steeds in terug. De sport is opgebouwd uit verschillende groepen met onderdelen. Iedereen die aan atletiek doet, kan qua bouw een of meerdere onderdelen invullen. Kinderen die al wat groter en krachtiger gebouwd en gespierd zijn zullen vaak de sprinter zijn, terwijl de lange afstandloper vaak kleiner en dunner is.

De onderdelen zijn in volgende hoofdgroepen ingedeeld:

  • Loopnummers: sprint-, midden- en lange afstandnummers, steeplechase, horden (100/110 en 400) snelwandelen en estafette.
  • Springnummers: hoogspringen, verspringen, polsstokhoogspringen en hink-stap-sprong.
  • Werpnummers: kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en kogelslingeren.

Omdat atletiek zo veelzijdig kunnen ook jonge kinderen die aan deze sport deelnemen, alle nummers doen. Alle spiergroepen worden aangepakt en kinderen kunnen zo ontdekken welke onderdelen ze leuk vinden (dat is vaak ook wel het onderdeel waar ze beter in zijn). Toch zullen trainers jonge kinderen zo lang mogelijk alle andere onderdelen laten doen. Dat is goed voor de ontwikkeling van het hele lichaam. De atletiektrainingen volgen we bij atletiekvereniging Phanos.

Praktische informatie:
Waar: Atletiek in het Olympisch Stadion
Afstand: 30 minuten
Wanneer: maandag en woensdag
Aantal kinderen: max. 20 kinderen
Kleding verplicht: sportkleding
Vervoer: elektrische Stint

Share This